امروزه در مورد مریضی سرطان و عوامل موثر در گسترش اون مناقشات زیادی هست.
بسیاری بر جنبه های ژنتیکی این مریضی تاکید و گروه دیگه هم عوامل محیطی رو موثر می دونن.
سبک زندگی مدرن و به کار گیری مواد غذایی آماده که بیشتر هم در اونا مقادیر زیادی نگهدارنده استفاده کرده شد هم از عواملی هستن که تازگیا مورد توجه قرار گرفتن.
زندگی که در اون ساعتا نشسته ایم و بیشتر در آخر روز هم به دلیل خستگی بدون هیچ فعالیتی تموم میشه، می تونین با گذشت زمان، مخاطراتی رو واسه ما داشته باشه.
در این نوشته به ۷ مورد از دلایلی که می تونن منتهی به بروز شکلای جور واجور سرطانا شن اشاره و در هر مورد توضیحات علمی رو بر خواهیم شمرد. با ما همراه باشین:
مصرف بیشتر از اندازه شکر
مسلمه که تا کنون بسیار در مورد مضرات شکر شنیدین. مصرف شکر می تونه منتهی به چاقی، بیماریای قلبی، دیابت و سرطان شه.
براساس پژوهشای انجام شده در مرکز سرطان اندرسون در دانشگاه پزشکی تگزاس، مصرف بیشتر از اندازه شکر خصوصا در جوامع غربی که این مقدار روز به روز بیشتر هم می شه می تونه خطر دچار شدن به سرطان سینه رو زیاد کنه.
با انجام آزمایشایی روی موشا این نتیجه بدست اومد که مصرف بیشتر از اندازه شکر می تونه منتهی به رشد تومورهای سرطانی شه.
دکتر «لزلی بونچی» از متخصصین برنامه ریزیای غذایی، میگه: “وقتی که این مطالعه در میان موشا انجام شد، محققان به نزدیکی یافته های این تحقیقات در آدما رسیدن.”
وقتی که به موشا همون اندازه شکر مورد مصرف مردم آمریکا خورونده شد، موارد زیادی از دچار شدن به سرطان سینه دیده شد.
چیزی که عامل اصلی این مریضی به حساب می اومد فروکتوز موجود در شکرهای پردازش شده در قیاس با شکر طبیعی موجود در میوه ها بود.
نوشیدنیای داغ
شما در گروه آدمایی هستین که نوشیدنیای داغ سفارش می دید و اونو داغ می خورین؟ بهتره در این کار تجدید نظر کنین چون که پژوهشای انجام پذیرفته در مجله بین المللی سرطان نشون داد که نوشیدن نوشیدنیای داغ خطر دچار شدن به سرطان مری رو زیاد می کنه.
در این مطالعه به بررسی اثرات دمای نوشیدنیای مصرفی بر سرطان پرداخته شده بود. دکتر بونچی در این باره توضیح میده که “این نظریه بر این اساسه که نوشیدنیای داغ دلیل تحریک و خارش مری شده و شاید ایجاد کننده تغییرات سرطان زا در مری می گردن.”
اگه هم اونقدر به نوشیدنیای داغ علاقمند هستین که نمی تونین از اون بگذرید دست کم اندازه کمتری از اونو بخورین. با این مقدار کم تحریک مخاط مری رو تا حدی کاهش می دید.
خوردن گوشتای فرآوری شده
منظور از گوشتای فرآوری شده، مواردیه که به اونا نمک زده یا دودی می شن تا بتونن از اون به مدت طولانی تری نگهداری کنن.
براساس یافته های آژانس بین المللی که کار اصلی اون مطالعه و تحقیق در مورد شکلای جور واجور سرطانه، در پیدا کردن که این نوع از گوشتا واسه آدم سرطان زا هستن.
برابر آزمایشای انجام شده در این پژوهشکده، تنها کمی از یه تیکه گوشت پردازش شده می تونه تا ۱۸ درصد، خطر دچار شدن به سرطان روده بزرگ رو زیاد کنه.
چیزی که دکتر بونچی به اون اشاره میکنه اون هستش که اگه نمیشه به طور کامل این نوع از گوشتا رو حذف کرد دست کم میشه تاآنجا که می شه، اندازه مصرف اونو کم کرد.
کار کردن در شیفتای شبونه
با اینکه هنوزم احتیاج به تحقیقات بیشتری در این مورد هست، با این حال تحقیقات نشون دادن که کار کردن در شیفتای شب می تونه باعث بروز سرطان شه.
دکتر «ساندرا لومباردو» آنکولوژیست در نیو میلفورد کنکتیکت، در این باره میگه: “من تصور می کنم که دلیل اصلی این کاهش پیدا کردن ایمنی بدن و التهاب باشه.”
پس اگه گزینه انتخاب کردن میان شیفتای روز و شب رو دارین بهتره، روز رو انتخاب کنین.
زندگی نشسته
آدمایی که زندگی به طور کامل نشسته دارن بهتره کمی به خود اومده و کمی هم فعالیت کنن. براساس یافتهایی که یافته های اون در مجله «انجمن ملی سرطان» به منتشر کردن رسید، سبک زندگی نشسته می تونه در بروز چاقی، بیماریای قلبی و عروقی و همونجوریکه حدس زده این، سرطان هم اثر داشته باشه.
در این مورد به خصوص یعنی زندگی نشسته و ابتلای به سرطان یافته های به اثبات رسیدی هست.
حتما از اینکه هر روز فعالیت بدنی دارین مطمئن شین.
دکتر «میشل یاگودا» در این باره میگه: “فعالیت بدنی دلیل می شه که اکسیژن بیشتری در خون جریان پیدا کرده و به ماهیچه ها و اعضای بدن رسونده شه.”
دکتر یاگودا به مدت شش ماه و در دوران گرفتن فوق تخصص خود، تحقیقات بزرگی رو در مورد سرطانای سر و گردن در مرکز «مموریال اسلوان کترینگ» در شهر نیویورک به انجام رسونید.
اضافه وزن
این مورد هم با سبک زندگی نشسته وابستگیایی داره و از اونجا که در میان مردم آمریکا، اضافه وزن، در حال زیاد شدنه، این باید هر چی بیشتر مورد توجه مردم قرار گیرد.
براساس یافته های انجمن ملی سرطان آمریکا، چاقی خطر ابتلای به سرطانایی چون، مری، پانکراس، روده بزرگ، راست روده، سینه، کبد و تیروئید رو زیاد می کنه.
اینا تنها معدود بیماریایی هستن که بر اثر چاقی بوجود میان.
پزشکان می گن: “بین زنان چاقی که اضافه وزن دارن به دلیل سلولای چربی اندازه هورمون استروژن افزایش و منتهی به سرطانای جدار رحم و سینه می شه.”
از اونجایی که پژوهشای زیادی، رابطه بین چاقی و سرطان رو به اثبات رسانیده بهتره با تغییراتی در سبک زندگی از جمله فعالیتای بدنی و رژیم غذایی مناسب این احتمال رو به کمترین حد ممکن رسونید.
مصرف بیشتر از اندازه مکملا
همیشه بیشتر بودن چیزی نشونه بهتر بودن اون نیس چون که در مورد مصرف مکملا مصرف بیشتر از اندازه اونا مضره.
در مطالعه انجام شده روی این مکملا در سال گذشته، نشون داده شد که مصرف افراطی و غیر اصولی اونا خطر دچار شدن به سرطان رو زیاد می کنه.
این تحقیق در مرکز سرطان دانشگاه کلورادو انجام قبول کرد.
براساس اون نشون داده شد وقتی که بیشتر از اندازه نیاز از این مکملا در بدن بمونه می تونه باعث بروز سرطان شه.
دکتر بونچی در این باره میگه: “قراره که مکملا به مصرف درست برسن و در وضعیت بدن بهبود به وجود آوردن نه اینکه مضر باشن.” بنابریان بهتره بیشتر از دُوز پیشنهادی پزشکان مصرف نشه.